Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Pesta Porcina Africana Teleorman

Pesta Porcina Africana Teleorman

Un focar de pestă porcină a fost confirmat în localitatea slobozia mândra. Sunt receptive suinele, virusul se poate elimina timp de mai mult de 1 an de la infectie.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Exista peste 20 de tipuri de virus. Virusul pestei porcine africane este rezistent si poate supravietui pana la 10 zile in fecalele animalelor infestate. Primul caz de pestă porcină depistat în teleorman a alertat autoritățile.

Pesta Porcină A Ajuns In Teleorman A Fost Depistat Un Caz Pe Fostul Domeniu De Vanătoare Al Asociației Inființate De Dragnea
vizitati articolul complet aici : http://investigative-report.ro/pesta-porcina-a-ajuns-in-teleorman/
Nu confundați cu pestă porcină clasică. Și prefectul județului, florinel dumitrescu, a confirmat situația și a declarat că a convocat o ședință de urgență pentru miercuri, 17 octombrie, pentru anlizarea situației și pentru stabilirea. Pesta porcină africană este endemică în africa subsahariană unde afectează porcinele sălbatice:

Dacă primele trei cazuri au fost identificate.

Primul caz de pestă porcină depistat în teleorman a alertat autoritățile. Se transmite direct prin contact, indirect prin furaje, apa, carne, insecte hematofage, vectori pasivi pot fi chiar si oamenii. Anul acesta, în mai puţin de patru luni, au fost anunţate peste 1.000 de focare în gospodării, însă virusul a fost confirmat.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă teleorman, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 22 septembrie 2020, a aprobat modificarea. Sunt receptive suinele, virusul se poate elimina timp de mai mult de 1 an de la infectie. Deoarece nu există niciun tratament sau vaccin care sa prevină apariția, singura metome eficientă de prevenție este menținerea.

Pesta Porcină Face Ravagii In Gospodăriile Din Teleorman Peste 400 De Porci Au Fost Uciși De Autorități In Ultimele Zile Ziarul Liber In Teleorman
vizitati articolul complet aici : https://liberinteleorman.ro/pesta-porcina-face-ravagii-in-gospodariile-din-teleorman-peste-400-de-porci-au-fost-ucisi-de-autoritati-in-ultimele-zile/
Acesta este motivul ascuns pentru care petre daea a ieșit azi la antena 3 și a spus că e posibil ca porcii bolnavi din teleorman să fi fost plantați intenționat! Pesti porcine africaine, peste porcina africana, pestis africana suum, maladie de montgomery, warhog disease, afrikaanse varkpes, afrikanische schweinepest. Un focar de pestă porcină a fost confirmat în localitatea slobozia mândra.

Nu confundați cu pestă porcină clasică.

Pesta porcina africana (ppa) este o boala virala produsa de virsul asfarviridae. Deoarece nu există niciun tratament sau vaccin care sa prevină apariția, singura metome eficientă de prevenție este menținerea. Sunt receptive suinele, virusul se poate elimina timp de mai mult de 1 an de la infectie.

Exista peste 20 de tipuri de virus. Anul acesta, în mai puţin de patru luni, au fost anunţate peste 1.000 de focare în gospodării, însă virusul a fost confirmat. Virusul pestei porcine africane este rezistent si poate supravietui pana la 10 zile in fecalele animalelor infestate.

Pesta Porcină Africană Confirmată In Județul Teleorman Lumea Satului
vizitati articolul complet aici : https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/zootehnie-medicina-veterinara/5121-pesta-porcina-africana-confirmata-in-judetul-teleorman.html
Pesta porcină africană, numită și febra porcină africană sau boala lui montgomery, este o boală virală hemoragică febrilă extrem de contagioasă și foarte severă a porcilor domestici și mistreților. Se transmite direct prin contact, indirect prin furaje, apa, carne, insecte hematofage, vectori pasivi pot fi chiar si oamenii. Pesta porcină africană este endemică în africa subsahariană unde afectează porcinele sălbatice:

Anul acesta, în mai puţin de patru luni, au fost anunţate peste 1.000 de focare în gospodării, însă virusul a fost confirmat.

Până acum, au fost confirmate aproape o mie de focare în 246 de localităţi din 13 judeţe, ultimul fiind teleorman. Potrivit direcției sanitar veterinare teleorman au fost prelevate probe de la două cadavre de porci, găsite la marginea pădurii localității slobozia mândra, la graniță cu județul olt. Și prefectul județului, florinel dumitrescu, a confirmat situația și a declarat că a convocat o ședință de urgență pentru miercuri, 17 octombrie, pentru anlizarea situației și pentru stabilirea.

Posting Komentar untuk "Pesta Porcina Africana Teleorman"